Bon Bini Zorg

Bon Bini Zorg is een zorgbedrijf. Bon bini zorg maakt zich zorgen om de gezondheid van cliënten van jong tot oud.

Het aanbod van Bon Bini Zorg is gericht op kinderen uit instellingen, crisisopvang, behandelgroepen, gezinshuizen en thuiswonenden. Wij bieden de mogelijkheden om een weekend bij ons te verblijven en zo even weg te zijn van de wekelijkse activiteiten. Wij bieden de cliënten 24-uurs weekend zorg bij een hotel dat geschikt is voor de doelgroep. Wij passen onze zorg aan aan de behoefte van onze cliënten. De duur van het weekendverblijf is van vrijdagmiddag tot zondagmiddag.

Tijdens deze weekenden krijgen onze cliënten een sport- en voedingsprogramma. Daarbij werken wij aan het zelfvertrouwen van onze cliënten, zodat zij met positieve energie terug gaan naar hun vaste verblijf.

Doelgroep
Hieronder wordt per doelgroep beschreven wat het doel van het weekendhotel is en wat dit in positieve zin kan betekenen voor deze cliënten.

Cliënten uit instellingen en behandelgroepen
Doelgroep van het weekendhotel zijn cliënten die de hele week op de groep zijn met andere cliënten met allerlei andere problematieken. Daarbij gaan ze naar school of dagbesteding waar er continu verwachtingen zijn en hebben zij vaak een intensieve behandeling en behandelplan waarin zij allerlei therapieën volgen of krijgen. Bon Bini zorg vindt dat deze kinderen na een hectische week een weekend verdienen om even uit de sleur van al de wekelijkse activiteiten te gaan en even zichzelf kunnen zijn.

Cliënten uit gezinshuizen en thuiswonenden
De cliënten die in gezinshuizen of thuis wonen en ambulante hulp krijgen hebben soms ook behoefte om even uit de thuisomgeving te zijn. Door allerlei hulpverlening en een week met school of dagbesteding hebben deze kinderen ook behoefte aan even rust en leuke dingen doen. Daarbij hebben de ouders ook de weekenden even vrij, waardoor hun draaglast wordt vermindert. Het is een korte pauze voor ouders en kinderen om even hun eigen dingen te kunnen doen.

Aanmeldprocedure
De cliënt meldt zich aan bij Bon Bini zorg, daarna gaat de aanmeldprocedure van start. Eerst komt een kennismakingsgesprek met de cliënt en ouders/verzorgers of begeleiders waarin er ruimte is voor informatie en vragen. In dit gesprek wordt ook besproken wat de interesses zijn van de cliënt, zodat passende activiteiten ingepland kunnen worden. Verder wordt besproken wat
het aanbod en beschikbaarheid is in de weekenden.

Programmabeschrijving
De cliënten komen vrijdag vanaf 16.00 uur naar het hotel. De begeleiders van Bon Bini zorg halen de cliënten thuis op en naar verwachting zijn zij uiterlijk rond 17.00 uur bij het hotel. Eerst komt de rondleiding door het hotel en de kamers, daarna eten. De begeleiders zorgen voor een ontspannen sfeer, zodat de cliënten zich op hun gemak gaan voelen en de tijd en ruimte krijgen om aan elkaar te wennen.

Na het eten worden individuele gesprekken gevoerd met de cliënten met het doel om een vertrouwensband op te bouwen. Na de gesprekken komt het ‘chill moment’. De cliënten kunnen zelf invullen wat zij willen doen aan ontspanning. Ze kunnen een boek lezen zijn of gaan gamen. Dit mag alleen of met andere cliënten samen, maar wel in overleg met de begeleider. Na het ‘chill moment’ gaan de cliënten naar hun kamers en slapen. De zaterdag begint met het gezamenlijke ontbijt. Daarna staat de dagprogramma, middagprogramma en avondprogramma ingepland. De zondag heeft na het gezamenlijke ontbijt een ochtendprogramma tot 12.00 uur.

Na het programma gaan de cliënten en begeleiders gezamenlijk lunchen. Na de lunch zijn de individuele evaluatiegesprekken met de begeleiders. De rest van de cliënten pakken hun spullen en tas in en kunnen tot het gesprek met de begeleider iets voor zichzelf doen binnen het hotel. Nadat de gesprekken zijn afgerond checken de cliënten om 15.00 uur uit en brengen de begeleiders hen weer naar huis.

Bij Bon Bini Zorg willen we graag dat iedereen van passende zorg kan genieten. Door mensen te laten samenkomen en actief deel te laten nemen in een groep of aan een activiteit, nemen mensen ook iets mee uit de verzorging behalve de zo hard nodige zorg, die natuurlijk ook geleverd wordt. Wij willen dat zij ook kunnen genieten van het leven.

Neem contact op

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen!